Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
viking xxxxxxxxxxxx Mariusz B Robert E. Zbyszek P-k ja ja Piotr XXX robson.6 Prof Wiktor m Jakub Świerzb (7565 niezalogowanych)
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
gmaj22 napisał:
@panladnyzrodzina

Zapewniam Cię, że nie...
Jestem pracownikiem podnajętym do innej firmy. Nawiasem mówiąc, po wydarzeniach wokół Adecco na początku roku, nie dziwie się, że firma usilnie pracuje nad zmianą wizerunku. Skorzystają na tym pracownicy...
Jeżdzę już do Norwegii ładnych parę lat i znam trochę Norwegów (a może mi się tylko tak wydaje? . Znacznie więcej można osiągnąć , spokojnie i stanowczo domagając się swego, aniżeli narzekając na wszystko i pokrzykując. A niektórzy niestety nie potrafią okiełznać emocji i stąd "miny na pokaz, czyny na wiatr"
Podkreślam, że jest to moja prywatna i subiektywna opinia. Z wpisów na forum wnioskuję, że jest tu sporo ludzi, którzy miło nie wspominają współpracy z Adecco, a sądząc po oklaskach-większość. Pozostaje mi mieć nadzieję, że do nich nie dołączę.

@ IZA

Wklejone pod postem zdjęcie pominę milczeniem; wolę nie wdawać się w dyskusje z głupcami, gdyż obawiam się, że najpierw sprowadzą mnie do swojego poziomu, a potem pokonają doświadczeniem.
............................na drugi raz patrz dokładnie a nie Kogoś obrażasz,skoro się nie znasz na żartach to tutaj nic nie pisz i tyle@GMAJ22-HAHAHAHAH NIE LUBIĘ BYC DŁUŻNA@
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Witam, jeśli szukacie pracy w Norwegii to wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu.

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
48 Postów
Nowicjusz
No i rozpętała się burza. Fakt-odebrałem to zbyt osobiście. Przepraszam IZE jeśli poczuła się urażona.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
gmaj22 napisał:
Fakt-odebrałem to zbyt osobiście. Przepraszam IZE jeśli poczuła się urażona.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
broom feie napisał:
[quote]gmaj22 napisał:
Fakt-odebrałem to zbyt osobiście. Przepraszam IZE jeśli poczuła się urażona.
...spoko,ja nie należę do tych osób co to się obrażaja,znam sie na rzeczy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jacek Sławuta
(jaceks37)
Wiking
A ja chciałbym wszystkich powitac........jestem tutaj nowy a juz niedługo bo za 2 tygodnie dotre do Stavanger.....i to zeby było zabawnie za posrednictwem firmy Adecco..... I tak sobie czytam i mam mieszane uczucia.....No coz pojade , zobacze i zdobede..?? store penger.... .... Dajcie jakies wskazowki jesli mozecie...Bede jechal przez Niemcy i Danie pozniej promem do Stavanger....czy to dobry pomysl...Jeszcze raz witam i POZDRAWIAM.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
prom z Danii do Stv to dobry pomysl, plynie okolo 12h ale mozna sie przespac, zjesc, opocza i nie trzeba jechac z Kristiansand
no tego ci zycze: przyjedz, zobacz, zdobadz, a czy duzo kasy to tego nikt niewie ile masz na kontrakcie
powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jacek Sławuta
(jaceks37)
Wiking
Dzieki za odpowiedz...Podpowiedzcie moze w ktorym banku otworzyc konto . moze znacie jakis bank gdzie ktos mowi po polsku ....Bo szczerze mowiac po kursie jezykowym jestem...... mniej wiecej na takim poziomie . pewnie nawet z trollem bym sie nie dogadal
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
jaceks37 napisał:
Dzieki za odpowiedz...Podpowiedzcie moze w ktorym banku otworzyc konto . moze znacie jakis bank gdzie ktos mowi po polsku ....Bo szczerze mowiac po kursie jezykowym jestem...... mniej wiecej na takim poziomie . pewnie nawet z trollem bym sie nie dogadal.....Velkommen til DnB NOR zrobisz ,jak zechcesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Nowicjusz
Skoro jedziesz do Stavanger, zgłaszasz się do Centrum Obsługi Pracowników Zagranicznych.
link: www.sua.no/pl/sua/
Wcześniej najlepiej dokonać rejestracji na stronie UDI
- link: www.udi.no/Norwegian-Directorate-of-Immi...-EUEEAEFTA-citizens/

Przy okazji sugestia do wszystkich: zwróćcie uwagę na to co jest napisane: If you live in a district with a service centre for foreign workers you need to meet in person here.

Czyli jacek37 powinien zgłosić się bezpośrednio do centrum i tam na miejscu wszystko załatwi - po polsku

Wyjątek: Oslo, gdzie trzeba rejestrować się wcześniej on line na UDI - Application Portal Norway . Podobnie wygląda to w pozostałych rejonach Norwegii.

Jeśli o czymś zapomniałem, proszę pozostałych forumowiczów o sprostowanie - nie chcę kolegi jacka37 wprowadzać w bład. Zresztą, wszystko ma podane na tacy: linki, informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Nowicjusz
PS:
Pytanie wprawdzie dotyczyło banku, tylko że żaden bank nie otworzy konta bez D-numeru, Registreringbevisu i potwierdzenia zatrudnienia. Przynajmniej tego ode mnie wymagano. Jeszcze paszportu...ale to już oczywiste
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok